Arganolie

Wat is Arganolie?

 

Uit de noten van de arganboom wordt arganolie geperst. Deze bomen staan vooral in Marokko, en er zijn maar weinig gebieden waar deze bomen groeien. Hierdoor is arganolie schaars, terwijl de vraag naar de olie (zeker vandaag de dag) groot is. Gecombineerd met het lastige extractieproces en de korte houdbaarheidsdatum van 3 tot 6 maanden, maakt arganolie een prijzig product. Het heeft niet voor niets de bijnaam ‘Marokkaans goud’ gekregen.

 

Voor ongeveer een halve liter arganolie zijn bijna 50 kilo argannoten nodig. Een groot deel van het proces verloopt tegenwoordig machinaal. Door de aard van de noot moet het wel nog steeds met de hand worden gepeld.

De productie van arganolie wordt traditioneel door vrouwen gedaan. De kennis wordt van moeder op dochter doorgegeven. Zij kraken met simpele bewegingen de schil van de noot met behulp van eens teen. Daarna wordt deze noot fijngehakt. Er worden druppels warm water aan de grove pasta toegevoegd, zodat de olie er makkelijker uit komt. Deze mix wordt daarna in een kleine zelfgemaakte molen (bestaande uit twee grote stenen: de één balancerend op de ander) geperst.

Arganolie verzorgt. Hebt u een droge of vettige huid? Dan is arganolie zeer geschikt voor u! U kunt uw huid iedere dag behandelen met deze heerlijke, voedende olie. Al na een paar dagen zal u merken dat uw huid zachter en soepeler aanvoelt.

Arganolie herstelt. Hebt u littekens, striae, acne, eczeem of een andere vervelende huidaandoening? Ook dan is arganolie zeer geschikt om te gebruiken. Uw huid zal zichtbaar herstellen en wordt weer gaaf en gezond.

Arganolie houdt de huid jong. Door het gebruiken van arganolie kunt u de schade van langdurig zonnen, roken, vervuiling en stress herstellen. Al na een paar weken gebruik ziet u resultaat. Uw huid ziet er merkbaar jonger uit.

Arganolie voedt. Heb u last van droog en futloos haar? Gebruik dan eens een masker van arganolie: deze olie voedt uw haar tot in de puntjes. Uw haar zal weer zacht aanvoelen en haar glas terugkrijgen.

 

Arganolie herstelt. Bij beschadigd of broos haar kunt u het versterken met arganolie. De olie is rijk aan Omega 3, 6 en 9 en onverzadigde vetzuren waardoor het een ideale (en biologische manier) is om uw haar weer gezond te maken.

Arganolie hydrateert. Voor verzorgde en gezonde nagelriemen kunt u uw nagels en nagelriemen inmasseren met arganolie. Zo worden ze weer glad en soepel.

Arganolie herstelt. Broze en beschadigde nagels worden weer sterk en gezond, dankzij de mix van vitaminen, mineralen en antioxidanten in arganolie.

 

Puur natuur: gegarandeerd

A&M Arganolie heeft geen toevoegingen: er zijn geen water, geur- of kleurstoffen of houdbaarheidschemicaliën aan toegevoegd. De argannoten die gebruikt worden, worden met de hand geplukt, gepeld en geperst. Hierdoor ontstaat de mooie diepe kleur van de olie en de werkzame stoffen blijven behouden (in tegenstelling tot machinaal gefabriceerde olie, waar de werkzame stoffen toch enigszins verloren gaan). Probeer onze arganolie nu en ervaar zelf de weldadige werking. Bevalt de olie u niet? Dan kunt u altijd gebruikmaken van de ‘niet goed, geld terug-garantie’ die 100 dagen geldt.

Bekijk al onze producten in onze shop!

Probeer het zelf uit!

Bent u niet tevreden met het product? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij hanteren een de ‘niet goed, geld terug-garantie’ die 100 dagen geldt. Indien u niet tevreden bent over het resultaat, kunt u ons dat binnen 100 dagen laten weten en we storten het aankoopbedrag van de arganolie terug op uw rekening. Hierbij hoeft u het flesje niet terug te sturen.

Arganolie is een pure, natuurlijke olie: er zitten geen chemische stoffen in. Daarom valt het in de categorie: ‘Baat het niet, dan schaadt het niet’. U kunt het dus 100 dagen proberen, geheel risicovrij.

Argantuin
Anthonetta Kuijlstraat 59
3066 GS, Rotterdam

Tel: 085 – 1307 821
Mail: info@argantuin.nl

BTW: NL.251529253.B.01
Kvk: 69221456

Bent u niet tevreden over de arganolie? Wat jammer! U kunt het product binnen 100 dagen terugsturen, en wij storten het volledige aankoopbedrag weer terug op uw rekening!