Henna

Wat is Henna

Hennapoeder is afkomstig van de hennastruik: Lawsonia Inermis. De bladeren van deze struik worden gedroogd en fijngemalen tot poeder. Hennapoeder kunt u zelf vermengen tot een pasta. Samen met hennatekenmaterialen kunt u deze pasta gebruiken om prachtige hennatekeningen te maken. Aan hennapoeder zijn geen chemische stoffen toegevoegd: het is 100% natuurlijk. Het beste en verse hennapoeder kunt u bij ons kopen. Ons hennapoeder geeft een geweldig resultaat, is superfijn in gebruik en u bent altijd verzekerd van een optimale kleur.

Henna is geschikt voor:

Het versieren van het lichaam, maar ook het verven van uw haar. Wanneer u het hennapoeder vermengd met Dex of Fruc Suiker zorgt u ervoor dat de hennapasta makkelijk te gebruiken is. Tijdens het tekenen ontstaan bijvoorbeeld mooie, vaste lijnen. Daarnaast voorkomt het het barsten van de hennapasta als het eenmaal opdroogt. We adviseren om hennaolie toe te voegen om een optimale donkere kleur te krijgen.

Henna voor Haar

Chemische behandelingen zoals haarverf hebben vaak een negatief effect op het haar. Dit is zeker zo wanneer deze behandelingen vaker worden toegepast. Het haar raakt beschadigd, en vaak ontstaat futloos haar met gespleten punten. Henna heeft juist een positief effect op uw haar. Het zorgt voor een beschermende laag op uw haar, waardoor het haar wordt gevoed aan de binnenkant en schadelijke invloeden aan de buitenkant afstoot. Henna zorgt voor veerkrachtig, glanzend en vol haar. Uw haar zal zelfs herstellen van de invloed van eerder gebruikte chemicaliën.

Henna kan keer op keer gebruikt worden

Door het gebruik van henna zal uw haar steeds gezonder worden. Het is dan ook niet zo gek dat henna al sinds het begin van de beschaving gebruikt word als schoonheidsbehandeling. Waar chemische haarverf het haar kan kleuren in elke denkbare kleur, geeft henna een meer subtiel en speels resultaat. Het accentueert en verheldert uw eigen haarkleur, waardoor het eindresultaat natuurlijk is en goed bij uw uitstraling past. Omdat henna geen agressieve chemische bleekmiddelen bevat, is het niet mogelijk om met henna het haar lichter te maken.

Veel gestelde vragen over Henna

Wat heb ik nodig wanneer ik wil beginnen met het maken van hennaversieringen?


U hebt dan het volgende nodig:
– Hennapasta;
– Een henna-applicator;
– Een hennafix (om de hennaversiering mee na te behandelen en een optimaal kleurresultaat te garanderen).

Wat heb ik nodig als ik hennapasta wil maken?
U hebt dan het volgende nodig:
– hennapoeder;
– hennaolie;
– het recept voor hennapasta;
– roerspatel of plastic lepeltje;
– handschoentjes.

Andere benodigdheden die u zelf in huis moet hebben zijn:
– een glazen of keramiek schaaltje;
– citroensap;
– plastic huishoudfolie;
– oude (hand)doek.

De juiste hennapasta is voor iedereen verschillend. Voor de ene persoon is het fijn als de hennapasta wat dikker en steviger is, en voor de andere persoon mag het juist wat dunner en zachter zijn.

Welke kleur wordt de hennaversiering uiteindelijk op de huid?


Hennapasta ziet er vaak groen/bruin uit wanneer het net op de huid wordt aangebracht. Als het is opgedroogd, is het bijna zwart. Onder de opgedroogde hennapasta trekt de kleurstof nu in de huid.  Hoe langer de hennapasta op de huid blijft zitten, hoe beter de kleurstof kan intrekken (en hoe donkerder het uiteindelijke resultaat zal worden. Als de hennapasta daarna wordt verwijderd, dan is het nog direct het uiteindelijke resultaat te zien. Het duurt dan nog maximaal 3 dagen voordat de hennaversiering de uiteindelijke kleur heeft bereikt.

Welke ingrediënten zitten in de henna?

Ingrediënten: Lawsonia Inermis

  • Geen chemische toevoegingen
  • 100% natuurlijke henna
  • NB: Henna poeder droog en donker bewaren!
  • Inhoud : 250 gram
  • 24 maanden houdbaar na openen

Bekijk al onze producten in onze shop!

Probeer het zelf uit!

Bent u niet tevreden met het product? Neem dan gerust contact met ons op. Als u dat binnen 100 dagen doet, valt het binnen onze ‘niet goed, geld terug’-garantie. Dit houdt in dat als u niet tevreden bent over het resultaat, we het aankoopbedrag van de henna terugstorten op uw rekening. U hoeft het daarvoor niet eens terug te sturen.

Argantuin
Anthonetta Kuijlstraat 59
3066 GS, Rotterdam

Tel: 085 – 1307 821
Mail: info@argantuin.nl

BTW: NL.251529253.B.01
Kvk: 69221456

Bent u niet tevreden over de arganolie? Wat jammer! U kunt het product binnen 100 dagen terugsturen, en wij storten het volledige aankoopbedrag weer terug op uw rekening!