Zwarte zeep

Wat is zwarte zeep?

Black soap, ook wel zwarte zeep of Afrikaanse zeep genoemd, is handgemaakte zeep die op traditionele manier wordt vervaardigd in West-Afrika. Het bestaat uit 100% natuurlijke grondstoffen. Black soap is, anders dan de naam doet vermoeden, niet zwart maar bruin van kleur. De kleur kan wat verschillen, afhankelijk van waar de zeep van gemaakt is. Black soap heeft veel voordelen: het zit boordevol vitaminen A, B en ijzer, en is geschikt voor ieder haar- en huidtype. Door zwarte zeep te gebruiken voelt je huid egaler aan en wordt je haar zachter en glanzender.

Voordelen van zwarte zeep

Zwarte zeep is rijk aan vitaminen A, B en ijzer, en het heeft een radicale werking op onder andere acne, huiduitslag en huidirritaties, hoofdhuidirritaties en eczeem. In zwarte zeep zijn de volgende elementen verwerkt: ongeraffineerde organische shea boter, onbewerkte palmkerkolie, de as van plantainschillen (een soort banaan), cacaoschillen (het omhulsel van cacaobonen), bananenbladeren en de bast van een Agow-boom.

Wat doet zwarte zeep met je huid?

Deze zeep is erg zacht en het is geschikt voor alle huidtypes (dus ook voor de gevoelige huid). Zwarte zeep is pure mediterrane badluxe en een uitstekende scrub- en massagezeep met een pasta-achtige structuur. Doordat de zeep nauwelijks schuimt, lijkt het misschien alsof het niet werkt. Het tegendeel is echter waar. De zeep voedt, verzacht en reinigt de huid doordat het alle dode huidcellen verwijdert. Het stimuleert de doorbloeding en herstelt de huid op die manier, zodat uw huid haar natuurlijke glans weer terugkrijgt. Uw huid zal na gebruik niet droog en trekkerig aanvoelen.

Hoe wordt zwarte zeep gebruikt?

Neem een beetje zwarte zeep uit de pot en masseer uw vochtige huid daarmee in (bijvoorbeeld onder de douche). Breng de zeep met cirkelbewegingen aan op uw huid. Met behulp van een peeling- of scrubhandschoen kunt u uw huid goed scrubben. Laat de zeep ongeveer 5 minuten intrekken totdat de zeep een klein beetje begint op te drogen. Neem vervolgens weer een scrubhandschoen en verwijder de zeep van uw lichaam. Door deze handelingen worden de talrijke huidschilfertjes losgemaakt van de huid, terwijl de beschermlaag van de huid in tact blijft. Spoel hierna de huid onder de douche goed af met warm water. Het resultaat is een superzachte huid die er gezond uitziet. De zeep kan trouwens ook voor het gezicht worden gebruikt, vermijd dan wel de huid rond de ogen. U kunt deze scrubroutine 2 tot maximaal 3 keer per week herhalen. Breng hierna eventueel arganolie aan op uw huid voor een extra luxe gevoel.

Weldadige eigenschappen van zwarte zeep

  • Acne wordt door overtollige olie in de huid veroorzaakt. Daarom kan zwarte zeep de acne niet verbeteren, maar het kan wel littekens die door acne veroorzaakt zijn verzachten.
  • Zwarte zeep helpt huidirritaties te voorkomen.
  • Zwarte zeep kan gebruikt worden voor alle huidtypen, zoals de extreem droge, gemengde of vette huid.
  • De zeep zorgt voor een verlichting van de probleemhuid, vooral in het geval van psoriasis en eczeem.
  • Met zwarte zeep kunt u gemakkelijk uw make-up verwijderen.
  • Huidveroudering kan worden tegengegaan door het gebruik van zwarte zeep. De huid krijgt hierdoor meer zuurstof.
  • Door de zwarte zeep regelmatig te gebruiken, wordt de extra olie uit de huid verwijderd.
  • Door middel van zwarte zeep kan het haar glanzender en gezonder worden.

Bekijk al onze producten in onze shop!

Probeer het zelf uit!

Bent u niet tevreden met het product? Neem dan gerust contact met ons op. Als u dat binnen 100 dagen doet, valt het binnen onze ‘niet goed, geld terug’-garantie. Dit houdt in dat als u niet tevreden bent over het resultaat, we het aankoopbedrag van de zwarte zeep terugstorten op uw rekening. U hoeft het daarvoor niet eens terug te sturen.

Argantuin
Anthonetta Kuijlstraat 59
3066 GS, Rotterdam

Tel: 085 – 1307 821
Mail: info@argantuin.nl

BTW: NL.251529253.B.01
Kvk: 69221456

Bent u niet tevreden over de arganolie? Wat jammer! U kunt het product binnen 100 dagen terugsturen, en wij storten het volledige aankoopbedrag weer terug op uw rekening!